Cutremure stiri: 503

Mihai Godea: Pentru Filat ușile în Occident sînt închise

9 noi. 2013,, 14:00   Politică
11031 5
Foto: noi.md
După ce nici un funcționar european nu a sărit în apărarea ex-premierului Filat, demis pentru acte de corupție, se poate constata cu certitudine că pentru Filat ușile occidentului sînt închise. O declarație în acest sens a fost făcută de fostul coleg al liderului PLDM, deputatul neafiliat Mihai Godea, în cadrul emisiunii ”Primetime”.

Godea a amintit că înainte de votarea moțiunii de cenzură în parlament, împotriva Guvernului Filat nu a fost nici o voce europeană în apărarea acestuia.

Deputatul a menționat că și după demisia guvernului, declarațiile funcționarilor europeni s-au limitat la apeluri în favoarea unui consens între partidele parlamentare în problema formării unui nou guvern, însă ”nu s-a spus un cuvînt despre faptul cît este de rău că Guvernul Filat a fost demisionat”.

În acest context, Godea a amintit despre decizia Curții Constituționale din 22 aprilie 2013, cînd decizia privind desemnarea lui Filat în calitate de candidat la funcția de premier a fost declarată neconstituțională. Potrivit deputatului, atunci nu a fost niciun comentariu în apărarea lui Filat din partea funcționarilor europeni.

”Nu este ceva întîmplător, deoarece UE în formatul acestei coaliții a investit nu doar speranțe, ci și bani grei. Dacă e să calculăm cîtă asistență am primit din partea europenilor, cred că planurile au fost ca în acești patru ani această țară să fie ”cumințită”, a menționat Godea, adăugînd că după încheierea mandatului nu se întrevăd careva schimbri în bine în niciun domeniu.

”Am efectuat reforme. Dar care sînt rezultatele refomării MAI, Centrului Național Anticorupție? Care sînt rezultatele refomei în medicină sau educație? Puteți lua orice domeniu – în cei patru ani nu a fost nicio mișcasre înainte. Și să nu credeți că la Bruxelles sau Strasbourg nu văd ce se întîmplă”, a conchis deputatul.

La 5 martie, la propunerea PCRM, parlamentul a votat moțiune de cenzură guvernului Filat pe motiv de implicare în acte de corupție a mai multor membri ai cabinetului de miniștri.

Ulterior, președintele țării Nicolae Timofti l-a desemnat pe Vladimir Filat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, însă pe 22 aprilie, Curtea Constituțională a decis că acest decret este neconstituțional.

Potrivit deciziei CC, persoana care este suspectată de acte de corupție nu poate deține funcții de conducere. Îndeosebi, aceasta se referă la prim-ministru, deoarece șeful executivului răspunde de activitatea întregului cabinet de miniștri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав