X 
Cutremure stiri: 503

Rogozin: Asocierea RM cu UE va duce la slăbirea statalității moldovenești

13 noi. 2013,, 10:23   Politică
3850 2
Foto: rusk.ru
Semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE ar putea duce la "dezghețarea" conflictului transnistrean. Această avertizare la adresa UE a fost lansată la 12 noiembrie de către viceprim-ministrul Federației Ruse, reprezentantul special al președintelui FR în Transnistria, Dmitri Rogozin, în cadrul discursului rostit la Institutul Regal de Relații Internaționale "Egmont" din Bruxelles.

"Chestiunea Transnistriei are un loc special în problema asocierii Republicii Moldova cu UE", - a spus Rogozin . El a subliniat că, dacă Republica Moldova și Ucraina vor fi incluse într-o zonă de liber schimb cu UE , "aceasta va duce la o blocadă economică totală a Transnistriei".

Potrivit lui , "asocierea cu Republica Moldova fără consultări cu Transnistria va duce cu siguranță la o slăbire în continuare a statalității moldovenești".

"Noi toți trebuie să dăm dovadă de vigilență și înțelepciune maximă pentru a preveni escaladarea tensiunii în zonele de conflict înghețat. Rusia a solicitat în mod repetat Chișinăului să conecteze Transnistria la negocierile cu UE. În Transnistria azi trăiesc 500.000 de persoane , dintre care 200.000 - cetățeni ai Rusiei și 70.000 de cetățeni ucraineni", - a reamintit Rogozin.

La summit-ul" Parteneriatului Estic ", la Vilnius , în perioada 28-29 noiembrie Ucraina intenționează să semneze un acord de asociere și a zonei de comerț liber cu UE, iar Republica Moldova și Georgia să parafeze textele inițiale a documentelor similare .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав