Cutremure stiri: 501

Polițist reținut după ce ar fi luat mită în valoare de 200 de euro

18 noi. 2013,, 17:02   Societate
3123 0
Foto: rtv.net
Un inspector de patrulare rutieră din Bălți a fost reținut cu puțin timp în urmă de către ofițerii Centrului Național Anticorupție, fiind suspectat de corupere pasivă. Polițistul ar fi pretins de la un șofer 200 de euro pentru a nu-l trimite la expertiza medicală de verificare a gradului de alcoolemie. Șoferul a fost cel care a și sesizat oamenii legii în acest caz.

Denunțătorul le-a spus polițiștilor că inspectorul i-a luat permisul de conducere pentru a se asigura că va primi suma cerută. Operaţiunea de reţinere a avut loc după transmiterea banilor şi restituirea permisului de conducere. Polițistul a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de pînă la 10 ani şi o amendă în mărime de pînă la 60 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 5 ani. În această acţiune, CNA a fost sprijinit de procurorii anticorupţie.

Potrivit datelor Centrului Național Anticorupție, de la începutul anului, CNA a iniţiat 50 de cauze penale în care figurează poliţişti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав