Cutremure stiri: 507

Eurodeputat: Ianukovici a acceptat condițiile lui Putin

19 noi. 2013,, 01:51   Externe
14439 8
Foto: segodnya.ua
În ciuda așteptărilor, semnarea Acordului de asociere, cel mai probabil, nu va avea loc. Această opinie a fost exprimată de către deputatul Parlamentului European Jacek Saryusz-Wolski.

"Este o realitate tristă. Președintele Viktor Ianukovici mult timp a negociat cu rea-credință cu Uniunea Europeană... Se pare că decizia a fost deja luată. Propunerea Rusiei și conversațiile cu președintele Vladimir Putin au fost alese de Viktor Ianukovici. El pune realegerea sa în 2015 mai presus de noile orizonturi pentru Ucraina", - a declarat Saryusz-Wolski la un post de radio polonez.

Europarlamentarul a explicat că cererea de a o elibera pe Iulia Timoșenko, căreia i s-au opus „regionalii”, a reieșit din faptul că UE dorea ca Ucraina să devină un stat de drept. "Era vorba despre fundamentele democrației, potrivit cărora adversarii politici nu sînt trimiși la închisoare", - a explicat Saryusz-Wolski.

Potrivit lui, refuzul lui Ianukovici de a semna asocierea cu UE nu va însemna sfîrșitul integrării europene a Ucrainei. Propunerea UE este încă "pe masă", iar pentru Acord este nevoie doar de semnătura președintelui. Șansele pentru aceasta vor crește după alegerile prezidențiale din 2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав