Cutremure stiri: 505

Ex-viceministru despre declarațiile lui Tapiola: Se încearcă crearea unor iluzii

19 noi. 2013,, 12:00   Societate
3561 3
Foto: noi.md
Fostul viceministru al afacerilor externe, Valeriu Ostalep, se arată sceptic în privința declarațiilor făcute recent de șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, potrivit căruia regimul de vize cu UE ar putea fi abolit pînă la finele anului 2014. Contactat de NOI.md, Ostalep a spus că decizia finală privind abolirea regimului de vize ar putea fi tărăgănată de o serie de evenimente politice, care urmează să aibă loc în 2014.

“Tapiola este cea mai indicată persoană să facă asemenea declarații și, în baza acestor afirmații, putem spune că Moldova a îndeplinit deja toate condițiile care i s-au impus. Acest lucru înseamnă că mingea este deja în terenul statelor membre, că noi nu mai avem ce face decît să așteptăm ca UE să ia decizii concrete. Totuși să nu uităm că în aprilie 2014 încep alegerile în Parlamentul European și în contextul acestor schimbări, termenul indicat de Tapiola ar putea fi depășit, iar luarea deciziilor de anulare a regimului de vize să fie tărăgănată. După alegerile în Parlamentul European va fi greu de spus ce se va întîmpla. Să nu se repete situația de la noi, cînd politicienii au făcut promisiuni pe care nu le-au respectat”, a menționat Ostalep.

Fostul viceministru de externe a opinat că oficialii ar trebui să fie mai rezervați în ceea ce privește declarațiile politice privind integrarea Republicii Moldova, în condițiile în care mai multe state membre UE se opun anulării regimului de vize cu țara noastră.

Menționăm că șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a declarat că regimul de vize ar putea fi abolit pînă la finele anului 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав