Cutremure stiri: 507

PCRM: Partidul Democrat reprezintă o amenințare la adresa stabilității în Găgăuzia

19 noi. 2013,, 13:20   Societate
1946 1
Foto: noi.md
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova își exprimă profunda îngrijorare cu privire la evenimentele legate de încercarea de a acapara puterea și violarea Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei, se spune într-o declarație emisă de serviciul de presă al formațiunii.

"PCRM consideră că acțiunile întreprinse în autonomie de reprezentanții cercurilor oligarhice și criminale, care servesc interesele politice ale Partidului Democrat, reprezintă o amenințare reală pentru stabilitatea socială din Găgăuzia, pentru securitatea națională a Republicii Moldova în general", se menționează în declarație.

PCRM constată că începutul acestor tendințe distructive a fost pus în timpul alegerilor în Adunarea Populară a Găgăuziei, atunci cînd "Partidul Democrat, acționînd prin fraudă și cumpărarea voturilor, coruperea și șantajarea deputaților aleși, a creat o majoritate marionetă în APG, subordonată intereselor criminale ale politicanilor, care controlează această formațiune politică".

În acest sens, PCRM îndeamnă poporul Găgăuziei să nu rămînă indiferent la ceea ce se întîmplă în cadrul autonomiei, pentru a preveni încălcarea flagrantă a Regulamentului Găgăuziei, a Constituției Republicii Moldova, a drepturilor și libertăților lor civile.

După cum se subliniază în document, încercările de destabilizare a situației în autonomie au loc inclusiv cu scopul de a zădărnici desfășurarea la 2 februarie 2014 pe teritoriul Găgăuziei, conform deciziei a APG, a unui referendum cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

Partidul Comuniștilor cere, de asemenea, crearea unui grup de lucru în Parlamentul Republicii Moldova, care să discute situația la fața locului, în Comrat, cu toate părțile interesate și să facă propuneri pentru a o stabiliza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав