X 
Cutremure stiri: 505

Un lot de circa 3000 de arme a fost distrus astăzi la Chișinău (FOTO)

20 noi. 2013,, 15:45   Societate
4577 0
Foto: oskemen.info
Aproape 3000 de arme de foc retrase atît din dotarea poliției, cît și de la deținătorii de arme au fost distruse astăzi, prin ardere. Potrivit Inspectoratului General de Poliție, este vorba despre armele deteriorate, a căror stare tehnică nu corespunde cerințelor de securitate. Procedura de nimicire a armelor a avut loc la o uzină din Chișinău.

Distrugerea armelor a fost necesară după ce o parte dintre acestea au fost adaptate pentru comiterea infracţiunilor sau păstrate ilegal, în timp ce altele au fost confiscate sau predate benevol pentru nimicire. Printre armele distruse se numără și pistoale-mitralieră, carabine, arme cu ţeavă lisă şi ghintuită, pistoale şi revolvere cu ţeavă ghintuită, pistoale cu gaze, arme şi pistoale pneumatice, pistoale de lansare, pistoale improvizate, dispozitive de tragere, ştruţuri, diverse piese şi accesorii.

Distrugerea armelor prin ardere a fost realizată cu suportul Misiunii OSCE în Republica Moldova. La eveniment au participat ministrul de interne, Dorin Recean, şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Ion Bodrug, dar și un reprezentant al misiunii OSCE în Moldova, Maurice Dunand.

Menționăm că în perioada anilor 2005-2009, în Republica Moldova au fost distruse prin topire peste 9000 de arme de foc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав