Cutremure stiri: 505

Miting la Misiunea UE: "Oamenii trebuie să știe ce se va discuta la Vilnius!" (FOTO,VIDEO)

20 noi. 2013,, 17:13   Societate
5729 6
Foto: noi.md
Publicarea textului Acordului de asociere RM-UE, care va fi parafat la Vilnius pe 27 noiembrie, au cerut astăzi participanții la mitingul desfășurat în fața reprezentanței Uniunii Europene în Republica Moldova. Demonstranții și-au exprimat indignarea în legătură cu faptul că autoritățile moldovenești încă nu au dat publicității textul documentului, încălcînd astfel grav drepturile constituționale ale cetățenilor. Activiștii susțin că situația în care populația țării nu știe despre ce se spune în acord este inadmisibilă.

"Oamenii trebuie să știe ce se va discuta la Vilnius și cererea noastră principală față de instituțiile europene este ca ei să îndeplinească ceea ce este necesar. Dacă conducătorii țării noastre consideră că nu este necesar să publice textul acordului, să răspundă pentru asta instituțiile europene și să-i spună elitei noastre politice cum trebuie să se comporte într-o societate democratică", a declarat președintele comunității ruse din Moldova, Ludmila Lașcionova.

"M-am simțit întotdeauna om și nu vreau să mă mîne, ca pe o turmă, în junglă. Acordul este un sfîrșit pentru Moldova, pentru independența ei. Nouă nici măcar nu ne arată textul. Se vede că pe noi ne tratează ca pe niște dobitoace cu care pot face ce vor”, s-a revoltat o participantă la miting.

Activiștii au scandat: "Uniunea Europeană – o închisoare a popoarelor", "Parteneriatul Estic cu UE – un mormînt pentru Moldova", "UE-NATO – Moarte!"

Organizatorul mitingului este Asociația Obștească "Patria – Uniunea Eurasiatică". La acțiune au mai participat reprezentanți ai partidului "Patrioții Moldovei", ai aripei de tineret a Partidului Socialist "Garda tînără", precum și mai multe organizații nonguvernamentale.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав