Cutremure stiri: 502

Expert despre disensiunile din coaliție: Filat a învățat niște lecții

22 noi. 2013,, 13:44   Politică
4585 3
Foto: noi.md
În interiorul coaliției de guvernare există o altă abordare a problemelor existente, iar situația este suficient de stabilă în prezent. O declarație în acest sens a fost făcută de analistul politic Viorel Cibotaru pentru NOI.md, în contextul afirmațiilor făcute recente de Vlad Filat, care a recunoscut că în interiorul coaliției există disensiuni.

Analistul nu pune la îndoială faptul că există anumite probleme. “Disensiunile există, dar se atestă deja o altă abordare, există un compromis. Situația diferă foarte mult de ceea ce a fost anterior. Filat a învățat niște lecții, probabil a mai reușit să calmeze spiritele, să ajungă la anumite înțelegeri. Mesajul lui îl acceptăm ca atare”, a precizat analistul.

Potrivit lui Cibotaru, neînțelegerile care planează asupra coaliției de guvernare își au originea în mai multe probleme. “Este posibil ca în interiorul coaliției să fie viziuni diferite asupra problemei legate de privatizare, asupra procesului de reformare a justiției sau a modificărilor operate la Codul electoral. Poate fi vorba de atitudinea fiecărui actor politic față de PCRM. Sigur că în interiorul coaliției există anumite conflicte de interese. O altă problemă sînt conflictele la nivel local, cum ar fi cel din Găgăuzia, care sînt mai greu de gestionat. N-aș exclude nici anumite presiuni venite din exterior. Acestea sînt niște riscuri permanente”, a adăugat Cibotaru.

Precizăm că liderul PLDM, Vlad Filat, a recunoscut existența unor disensiuni în Coaliția de Guvernare Pro-Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав