Cutremure stiri: 503

Majorarea presiunilor fiscale în agricultură va compromite viitorul european al Moldovei – declarație (VIDEO)

23 noi. 2013,, 11:30   Societate
3464 0
Foto: noi.md
Majorarea presiunilor fiscale pentru agricultori va periclita șansele partidelor democratice de a cîștiga următoarele alegeri parlamentare și a continua parcursul european al Republicii Moldova. Declarația aparține fostului ministru al agriculturii și industriei alimentare Valeriu Cosarciuc și a fost făcută recent, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

În aceste condiții, ex-ministrul sugerează guvernării să se abțină de la majorările de impozite programate pentru anul viitor. ”În toți acești ani guvernarea a tot majorat impozitele în agricultură. A introdus înapoi impozitul pe venit și taxa pe valoare adăugată. Pentru anul viitor se propune să fie mărită contribuția la asigurarea medicală cu 0,5% și nu este bine. Aceste rezerve financiare le putem găsi în altă parte. Micșorînd corupția, spre exemplu, sau munca la negru. Ar fi bine să promovăm intens introducerea tranzacțiilor electronice, care ar permite să avem transparență. Majorarea salariilor judecătorilor nu va soluționa problema”, a precizat Valeriu Cosarciuc.

Amintim că în noiembrie 2014 se încheie mandatul actualei guvernări. Conform legislației în vigoare, următoarele alegeri parlamentare urmează să se desfășoare la finele anului viitor sau începutul lui 2014.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав