X 
Cutremure stiri: 502

Englezii spun NU romanilor si bulgarilor. Peste 150 de mii de oameni au semnat deja petitia

26 noi. 2013,, 10:38   Externe
6547 0
Foto: bizwiz.ro
Marea Britanie ar putea prelungi restrictiile pentru romanii si bulgarii care vor sa munceasca acolo. Peste 150 de mii de britanici au semnat o petitie lansata de cotidianul britanic Daily Express, prin care cer premierului David Cameron sa mentina restrictiile pe piata muncii si dupa 1 ianuarie 2014.

Cotidianul Daily Express numeste actiunea "cruciada" si spune ca teama de valul migrator, care ar putea aparea dupa ce interdictiile de pe piata muncii vor fi ridicate de la 1 ianuarie, este in crestere.

Premierul britanic ar urma sa anunte noi masuri anti-migratie in aceasta saptamana. Principala arma impotriva emigrantilor ar fi ingreunarea accesului la beneficiile sociale. Pentru a primi ajutor social, un migrant trebuie sa aiba dovada ca a stat trei luni in Marea Britanie, iar premierul ar putea anunta marirea acestei perioade, poate chiar pana la un an.

Presa afirma ca din cauza acestor reguli, Londra risca sa intre in conflict cu Bruxellul, intrucat Uniunea Europeana acuza guvernul britanic de discriminarea cetatenilor. Acum un an, englezii au realizat o campanie prin care spuneau cat e de rau in Marea Britanie, pentru a-i descuraja pe romani si bulgari sa munceasca in tara lor.

Autoritatile de la Londra se asteapta ca in urmatorii 5 ani aproximativ 70.000 de romani si bulgari sa vina la munca in Marea Britanie, dupa ce restrictiile de circulatie vor fi ridicate, pe 1 ianuarie 2014.

Restrictiile au fost impuse de Uniunea Europeana in 2011 pentru cetatenii din mai multe tari care au aderat la UE, pentru a stopa valul de imigratie pe piata muncii din Europa.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав