X 
Cutremure stiri: 505

Femeile din mediul rural amenință cu proteste (VIDEO)

26 noi. 2013,, 12:45   Societate
3799 2
Foto: noi.md
Medicamente și polițe de asigurare medicală mai ieftine, pensii și indemnizații mai mari. Cu aceste revendicări au venit în fața guvernanților reprezentantele Organizaţiei de Femei din cadrul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură şi Alimentaţie ”Agroindsind”, fiind nemulțumite de calitatea vieții femeilor de la sate. Grupul susține că a colectat deja 10 mii de semnături întru susținerea demersului înaintat guvernului și parlamentului, dar nu au primit niciun răspuns de la guvernanți.

Reprezentantele Organizației de Femei sînt nemulțumite de intenția guvernului de a majora costul poliței de asigurare în condițiile în care calitatea serviciilor medicale nu se îmbunătățește, spun femeile. Totodată, membrele organizației se declară împotriva deciziei de privatizare a unor instituții medicale și cer majorarea indemnizației acordate la nașterea copilului.

”Ni se spune că indemnizația va ajunge la 5000 de lei, așa cum cerem noi, peste șase ani. Pensiile nu vor fi majorate, pentru că în țară nu sînt bani, economia nu lucrează. Îmi pun întrebarea: cum pot pensionarii din mediul rural să trăiască cu asemenea pensii? Populația de la sate este discriminată. Nu-i rămîne decît să moară zi de zi în tăcere, neavînd posibilitatea să cumpere medicamentele necesare”, a spus președintele Organizației de Femei, Daria Bostan.

Membrele organizației susțin că au încercat să stabilească și o întrevedere cu premierul Iurie Leancă pentru a pune în discuție propunerile înaintate, dar nu au primit niciun răspuns. Potrivit lor, cu cea mai dificilă situație se confruntă femeile de la sate, care nu dispun de resurse financiare pentru a întemeia familii și a avea grijă de propria sănătate.

“Cum își poate permite o femeie tînără să nască, dacă nu are suficienți bani pentru a întreține copilul? Indemnizația pentru nașterea copiilor este mizeră. Femeile nu vor mai naște în țară, dar peste hotare. Se vede că acesta și este scopul guvernului nostru – să nu mai rămînă nimeni în țară”, a opinat președintele Asociației de Femei din Sîngerei.

Grupul de femei spune că va depune mai multe sesizări la Organizația Internațională a Muncii și la Federația Mondială a Sindicatelor. Dacă nici atunci nu vor fi auzite, ele amenință că vor ieși în stradă pentru a-și revendica drepturile.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав