Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Administratorul unei firme ”Work & Travel” a deposedat 168 de studenți de peste 2 milioane de lei

27 noi. 2013,, 15:45   Societate
3704 0
Foto: fwnews.ru
Administratorul unei firme ”Work & Travel” a fost reţinut pentru spălare de bani. Potrivit Centrului Național Anticorupție, acesta este bănuit că a deposedat 168 de studenți de peste 2 milioane de lei prin fraudarea cardurilor bancare. Bărbatul riscă în conformitate cu legislația în vigoare pînă la 15 ani de închisoare, transmite NOI.md.

Investigaţiile arată că administratorul a folosit abuziv datele cu caracter personal ale studenţilor care au aplicat în 2012 la programul ”Work & Travel” şi au muncit în SUA. În urma activităţii desfăşurate pe teritoriul SUA, studenţii trebuiau să primească restituiri de taxe de la Serviciul Fiscal al SUA. De aceste restituiri însă a beneficiat bănuitul folosind cardurile bancare salariale deschise pe numele celor 168 de studenţi.

În urma perchezițiilor, la domiciliul bănuitului și oficiul întreprinderii au fost depistate 78 de carduri bancare, plicuri de la instituţiile bancare din Republica Moldova şi de peste hotare, extrase de retragere a numerarului de la bancomate și scrisori de la Departamentul de venituri al SUA pe numele persoanelor fizice din Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав