Cutremure stiri: 502

Europarlamentar despre intenția Marii Britanii de a restricționa libera circulație pentru România și Bulgaria

28 noi. 2013,, 10:45   Societate
2891 1
Foto: replicaonline.ro
Libera circulație nu este negociabilă atît timp cît Marea Britanie este membră a Uniunii Europene și a pieței unice. Declarația aparține europarlamentarului Monica Macovei și a fost făcută în contextul declarației premierului de la Londra, David Cameron, precum că circulația românilor și bulgarilor în Marea Britanie va fi restricționată de la 1 ianuarie 2014, transmite NOI.md.

Monica Macovei susține că libera circulație este un drept fundamental al pieței unice, pe care Marea Britanie și toate celelalte state membre s-au angajat să-l respecte. ”Nu poți avea liberă circulație a serviciilor și a capitalului în piața unică, fără libera circulație a persoanelor. Nu poți avea dreptul de a stabili companii la București sau Sofia, ca sa beneficiezi de costuri reduse de producție, fără să accepți forța de muncă din România și Bulgaria în țara ta. Companiile britanice beneficiază la nivel european de circulația bunurilor, serviciilor și a capitalului. Băncile britanice și companiile britanice de telecomunicații beneficiază de libertatea de a se stabili oriunde în cadrul pieței unice, care cuprinde 28 de țări, inclusiv România și Bulgaria”, a precizat Monica Macovei.

Într-un articol publicat de ziarul ”Financial Times”, David Cameron declară că acest principiu a împins populația țărilor europene să migreze în masă și spune că a venit timpul pentru negocierile privind un nou acord.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав