Cutremure stiri: 503

The Times: Ucraina ca și Turcia, niciodată nu va adera la UE

28 noi. 2013,, 10:48   Externe
5154 1
Foto: thekievtimes.ua
La Kiev zeci de mii de manifestanți scandează: " Vrem ca copiii noștri să crească în Europa". "Dar aici este hopul: noi nu vrem ca ei să ni se alăture. Și al doilea hop: ne prefacem că ne-o dorim", - scrie, în numele europenilor, editorialistul de la The Times, Roger Boyes. Potrivit autorului, ideea intrării în UE a Ucrainei este un coșmar pentru capitalele occidentale , deoarece ucrainenii - tineri, mobili, cu studii sînt dornici de a cîștiga ceva mai mult de 280 de lire sterline pe lună ( salariul mediu în Ucraina ).

Adevărata alegerea cu care se confruntă Ucraina nu este alegerea între Est și Vest. " I se propune gaz ieftin și calitatea de membru în Uniunea Vamală în colaps sub controlul Kremlinului, sau în cazul în care va fi eliberată Timoșenko – Acordul de asociere cu UE ", foarte asemănător cu acordul cu Turcia din anul 1964.

În opinia autorului, UE a obosit să se extindă și suferă de " analogul geopolitic al disfuncției erectile". Motivul - criza din zona euro. "Acum, proiectul de extindere a fost abandonat și de eurofili și de eurosceptici", - spune Boyes.

Susținătorii extinderii UE întotdeauna au semănat un pic cu neocolonialiștii. Frenezia misionarilor de la începutul secolului al XX-lea acum s-a transformat într-o atitudine ocrotitoare a eurocraților. "Acum, așa cum mi-au spus recent doi politicieni ucraineni, noi enervăm țările-candidate nu mai puțin decît ele pe noi", - spune Boyes.

Extinderea UE s-a epuizat, conchide autorul articolului. Potențialilor candidați el le spune: "Puteți rezista înaintării tîrîtoare a Rusiei și fără a vă alătura clubului european”. Iar Uniunii Europene îi recomandă să înțeleagă că acordurile formale cu vecinii nu sînt obligatorii: "este suficient să deschidă piețele și să se ocupe de problemele comune".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав