Cutremure stiri: 505

PCRM a lansat protestele "Anti-Summit" (VIDEO)

28 noi. 2013,, 16:25   Societate
4489 5
Foto: noi.md
Astăzi a fost pichetată clădirea misiunii UE din Republica Moldova. La protestul numit "Antisummit" a participat Partidul Comunist al RM și cîteva organizații și mișcări publice. Manifestanţii au scandat "Libertate!", "Rușine!", "Moldova!".

Potrivit organizatorilor și participanților, acțiunea dată este îndreptată împotriva acelora care reprezintă Moldova la Vilnius și intenționează să parafeze în cadrul summitului Parteneriatului Estic, contrar voinței poporului, Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu UE.

"Ne opunem oricărui tip de acorduri secrete încheiate pe la spatele poporului. Noi sîntem împotriva procedurii de parafare a Acordului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, text pe care nimeni în Republica Moldova nu-l cunoaşte. Noi nu sîntem împotriva Uniunii Europene, ca atare, ci împotriva politicilor promovate de UE", ‒ a declarat deputatul Partidului Comunist, Grigore Petrenco.

Clădirea misiunii a fost înconjurată de aproximativ o sută de polițiști, în plus circulaţia transportului pe strada M. Kogălniceanu a fost restricţionată.

După ce s-a încheiat pichetarea, organizatorii acţiunii de protest au instalat corturi la sediul misiunii UE din Republica Moldova, blocînd astfel traficul pe această stradă.

Potrivit organizatorilor, acţiunea de protest "Antisummit" va dura trei zile, pînă sîmbătă, 30 noiembrie.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав