Cutremure stiri: 501

Expert: Vizita lui Kerry la Chișinău vorbește despre sprijinul acordat de SUA Moldovei într-un moment critic

28 noi. 2013,, 16:30   Societate
3628 2
Foto: tribuna.md
Secretarul american de stat, John Kerry, vine la Chișinău pentru a exprima sprijinul Statelor Unite în acest moment critic pentru Moldova, vizita sa avînd o conotație simbolică, dar și practică pentru țara noastră. Opinia aparține analistului politic Nicolae Negru și a fost exprimată pentru NOI.md.

”Știu că Kerry trebuia să meargă inițial la Kiev, dar în urma ultimelor evenimente a hotărît să vină la noi. Vizita denotă forța cu care SUA ne susțin într-un moment crucial, chiar critic, în acest război economic declanșat de Rusia în raport cu Republica Moldova. Vizita are o importanță simbolică, dar și practică, pentru că Statele Unite sprijină Moldova pe plan diplomatic, economic, social. E bine că o persoană atît de importantă vine în aceste momente la Chișinău”, a spus Negru.

Potrivit expertului, Kerry ar putea reitera mesajul Statelor Unite de condamnare a presiunilor efectuate de Rusia asupra Republicii Moldova și a altor țări care optează pentru integrarea europeană. Totuși analistul se arată convins că atitudinea Rusiei față de țara noastră nu se va schimba.

„Oficialii ruși au declarat deschis că se împotrivesc parcursului european al Republicii Moldova și chiar au luat în derîdere acest lucru. Presiunea Rusiei probabil va crește și mai mult. Strategia relațiilor Rusiei cu Moldova este stabilită deja și nu cred că poate fi vorba de o schimbare”, a conchis Negru.

Menționăm că secretarul american de stat, John Kerry, este așteptat la începutul lunii decembrie la Chișinău. Anunţul a fost făcut ieri de Departamentul de Stat al Statelor Unite.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав