X 
Cutremure stiri: 505

Expert: Vizita lui Traian Băsescu la Chişinău urmăreşte consolidarea curentului unionist

30 noi. 2013,, 10:41   Societate
3647 1
Foto: noi.md
"Prin vizita pe care o întreprinde la Chişinău preşedintele român Traian Băsescu urmăreşte scopul de a consolida curentul unionist din Republica Moldova, cu care ar vrea să se contopească după expirarea mandatului de preşedinte al României", consideră directorul Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT, Igor Boţan.

Solicitat de reporterul "INFOTAG" să comenteze vizita de lucru a lui Băsescu, care vine la Chişinău direct de la Vilnius, unde s-a desfăşurat summitul "Parteneriatului Estic", expertul a menţionat că în opinia sa, prin acţiunile pe care le întreprinde şi declaraţiile care le face în ultimul timp, Traian Băsescu se pregăteşte de activitatea pe care urmează să o desfăşoare după ce îi va expira mandatul de preşedinte.

"Anterior, preşedintele român nu a exclus că ar putea să se lanseze în politica moldovenească. Acum, cred că domnul Băsescu lucrează la un proiect care ar viza atît Republica Moldova, cît şi România. Declaraţiile pe care le face mi se par foarte interesante, pentru că în ultimii 20 de ani au fost doar foarte multe vorbe şi puţine acţiuni concrete. Este curios să vedem dacă Traian Băsescu şi cei care îl susţin au capacitatea să treacă de la vorbe la fapte. Adică să prezinte un plan concret de acţiuni în ceea ce priveşte relaţia RM-România", a spus expertul.

În opinia lui, prin prezenţa sa la Chişinău, Traian Băsescu vrea să confirme şi faptul că este aproape de poporul RM în contextul parafării Acordului de Asociere.

"De asemenea, este un prilej în plus pentru a participa la evenimentele legate de sărbătorirea la Chişinău a Zilei Naţionale a României", a spus expertul.

Pe de altă parte, fostul viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Ostalep, consideră că "Traian Băsescu este un politician consumat în România".

"Cu toţii putem vedea "paradisul" şi "ţara europeană" de dincolo de Prut. Prostiile pe care le îndrugă public Traian Băsescu sînt cel puţin lipsite de bunul simţ. Sîntem două ţări sărace. Prostie avem şi acasă, nu este nevoie s-o importăm din România", a spus Ostalep.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав