X 
Cutremure stiri: 501

Expert: Bruxelles-ul va liberaliza regimul de vize, dacă va trebui menținută ”junta” la putere

4 dec. 2013,, 16:26   Societate
4641 1
Foto: noi.md
Bruxelles-ul va liberaliza regimul de vize, dacă va trebui menținută ”junta” la putere. Această opinia a fost exprimată de sociologul Viorel Ciubotaru, solicitat de NOI.md să răspundă dacă frica Uniunii Europene față de migrația ilegală ar putea influența procedura de liberalizare a regimului de vize. Potrivit lui Ciubotaru, liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova constă doar în controlul Bruxelles-ului asupra guvernanților de la Chișinău.

„Situația cu Moldova este o chestiune geopolitică, ce nu are nimic în comun cu democrația, dezvoltarea economiei sau cetățenii moldoveni. Cu alte cuvinte, dacă pentru a menține această ”juntă” la putere va fi nevoie de liberalizat regimul de vize, atunci Bruxelles-ul o va face, iar dacă acești uzurpatori se vor menține la putere și fără liberalizare, atunci regimul nu va fi liberalizat. Și această chestiune nu are nimic în comun cu acordul de la Vilnius, nici cu alte acte privind vînzarea țării corporațiilor străine – ceea cu ce se ocupă guvernul nostru”, a menționat expertul.

Totodată, președintele Senatului României, Crin Antonescu, susține că temerile Uniunii Europene în ce privește ”invazia” migranților ilegali nu va îngreuna procedura liberalizării regimului de vize pentru Republica Moldova de către Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав