X 
Cutremure stiri: 502

Noul Ford Mustang celebrează 50 de ani cu un nou design şi tehnologii inovative

5 dec. 2013,, 15:30   Ştiri Auto
2721 0

Foto: Ford

Următorul capitol în viaţa iconicei maşini începe astăzi odată cu lansarea noului Ford Mustang - încărcat cu tehnologii inovative şi capabil să ofere cele mai bune performanţe - dezvăluit simultan în întreaga lume în şase oraşe de pe patru continente.

„Ford Mustang inspiră pasiunea ca nici o altă maşină”, a declarat Raj Nair, vice preşedinte Ford, responsabil pentru dezvoltarea produselor globale. „Aspectul visceral, sunetul şi performanţele lui Mustang rezonează cu oamenii, chiar dacă aceştia nu l-au condus niciodată. Mustang este cu siguanţă mai mult decât o maşină - este inima şi sufletul Ford”.

Cu un aspect îndrăzneţ şi agresiv, noul Ford Mustang are un design evolutiv, cu o faţă în stil „muşcătură de rechin”, o grilă trapezoidală flancată de farurile subţiri. Maşina are de asemenea şi un parbriz abrupt, care se îmbină cu acoperişul clasic fastback. Printre alte noutăţi se remarcă şi capota sculptată, aripile din spate mai largi şi stopurile tridimensionale cu trei bare şi semnalizatoare secvenţiale.

Dacă modelele coupe nu sunt pe placul tău, Noul Mustang Convertible are un acoperiş multistrat din material textil ce promite să păstreze linişte în cabină. Acoperişul se decapotează de două ori mai repede decât la modelul anterior şi are un profil mai elegant când este coborât.

Cockpitul inspirat din aviaţie are un design familiar, dar adoptă materiale de înaltă calitate şi butoane îmbunătăţite. Cabina a fost de asemenea îmbunătăţită din punct de vedere tehnologic, fiind echipată cu sisteme inteligente precum Intelligent Access, SYNC, MyFord Touch, Track Apps, MyColor gauges şi noul sistem audio Shaker Pro.

Sub capota noului Ford Mustang sunt disponibile trei motoare:
- 3,7 litri V6 cu 300 CP şi 365 Nm
- 2.3 litri EcoBoost patru cilindri cu 305 CP şi 406 Nm
- 5.0 litri V8 cu 420 CP şi 528 Nm

Indiferent de motorizare, noul Mustang poate fi echipat cu transmisie manuală sau automată, după preferinţă.

Cea mai radicală modificare o reprezintă noua suspensie spate independentă, integral-link, special proiectată pentru performanţe înalte. Noul Mustang are şi un nou sistem de control al stabilităţii, reglat pentru a maximiza capacităţile dinamice ale modelului. Mustang GT are şi un sistem „launch control” ce promite să ofere „un start lin şi consistent de fiecare dată”.

Pe 17 aprilie 2014 se împlinesc 50 de ani de când primul Ford Mustang a fost lansat pe piaţă şi fiecare nou model sărbătoreşte această împlinire cu o insignă pe panoul de instrumente ce include logo-ul căluţului galopant şi cuvintele „Mustang - din 1964”. Noul Mustang va continua să fie produs în Statele Unite la uzina Flat Rock.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав