Cutremure stiri: 504

Echipament modern de diagnosticare a cancerului la Spitalul Clinic Republican

7 dec. 2013,, 14:30   Societate
4984 0
Foto : azerros.ru
La Spitalul Clinic Republican din Chișinău a fost deschis Departamentul de Medicină Nucleară, în care va fi posibilă diagnosticarea cancerului în stadii incipiente. Departamentul a fost dotat cu echipament medical de ultimă generație, costul căruia se ridică la cîteva sute de mii de euro, anunță Ministerul Sănătății.

În cadrul departamentului vor activa cîțiva specialişti pregătiți profesional în Italia. Aceștia au învățat cum să folosească noul echipament și s-au familiarizat cu metodele de lucru respective. Cu ajutorul aparatajului modern vor putea fi diagnosticate nu doar bolile oncologice, dar și cele neurologice şi cardiace.

„Datorită imaginilor de mare precizie a focarelor patologice, medicii vor identifica exact localizarea cancerului, diagnosticarea accidentelor vasculare cerebrale, infarctului miocardic, chisturilor, studiul anatomic şi funcţionarea rinichilor, va fi posibilă evaluarea eficienţei tratamentului chimio-terapeutic”, a precizat ministrul Sănătății, Andrei Usatîi.

Deschiderea noului departament a fost realizată cu sprijinul financiar al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, care a oferit echipamentul şi a asigurat instruirea personalului medical. Costul total al proiectului se ridică la 845 de mii de euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав