Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Imunitatea deputaților pe ordinea de zi a Guvernului. Află opinia unui expert

9 dec. 2013,, 14:09   Politică
3430 0
Foto: noi.md
Proiectul de lege privind excluderea imunității deputaților, care a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului din săptămînă curentă, va fi susținut de către miniștri. Opinia aparține analistului politic Anatol Țăranu și a fost exprimată pentru NOI.md.

„Proiectul va fi avizat pozitiv de către Guvern. Lipsirea deputaților de imunitate parlamentară este o posibilitate reală de a trage la răspundere demnitarii pentru acte de corupție. Eu cred că această inițiativă nu va știrbi mult din democrație”, a precizat Anatol Țăranu.

Amintim că iniţiativa ce prevede modificarea Constituţiei aparține coaliţiei de guvernare și are ca scop excluderea protecției exagerate a deputaților, astfel încît ancheta penală împotriva acestora să poată fi efectuată fără încuviințarea prealabilă a Parlamentului.

Pentru modificarea Constituției este nevoie de cel puţin 67 de voturi ale deputaților din totalul celor 101. Conform legislației în vigoare, imunitatea deputaților poate fi ridicată la solicitarea Procuraturii Generale, cu votul majorităţii parlamentare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?