X 
Cutremure stiri: 505

Poliția continuă să degajeze centrul capitalei de corturi și baricade

10 dec. 2013,, 10:20   Externe
3228 1
Foto: ruvr.ru
Trupele speciale au demontat marți dimineața una din ultimele baricade ale protestatarilor din centrul Kievului, unde se află sediul guvernului ucrainean, informează agenția de presă Ria Novosti.

După cum transmite, din Kiev, agenția de presă menționată, este aproape imposibil să pătrunzi acolo unde mai ieri fuseseră ridicate baricade. În cea mai mare parte, căile de acces spre centrul capitalei ucrainene sînt blocate de autobuze ale trupelor speciale de interne și ale Berkut. A fost întărită, de asemenea, paza reședinței prezidențiale și a altor clădiri administrative.

În același timp, clădirea primăriei Kievului, unde anterior se instalaseră manifestanții, a rămas la un moment dat fără curent electric și oamenii au început să iasă afară, postîndu-se la intrare. La cîteva sute de metri de clădire stau trupele Ministerului de Interne, care deocamdată nu dau vreun semn că ar încerca să declanșeze un asalt pentru a degaja primăria. După ce a fost restabilită alimentarea cu energie electrică, protestatarii au reintrat în clădire, cu intenția de a riposta în caz de asalt, scrie sursa citată.

În noaptea de luni spre marți, forțele de ordine au degajat cea mai mare parte a centrului capitalei ucrainene de corturi și baricade ridicate de către manifestanții proeuropeni.

Potrivit Gromadske tv, provocatori infiltrați în rîndurile manifestanților au agitat bastoane și au utilizat gaze lacrimogene împotriva trupelor speciale. Acestea, cu ajutorul scuturilor, i-au împins pe manifestanți în direcția baricadelor, dar confruntările nu au putut fi evitate.

Liderul mișcării naționaliste Svoboda, Oleg Tiagnibok, a declarat că există răniți de ambele tabere. Fără să precizeze numărul lor, el a estimat că în jur de 10 persoane au fost rănite în ciocnirile produse luni seara în zona Bisericii Luterane din Kiev. Martorii au relatat că la locul confruntărilor dintre scutieri și manifestanți a fost văzută o ambulanță.

Protestatarii alungați de scutieri din fața Radei Supreme (parlamentul) s-au retras marți dimineață în Piața Independenței din Kiev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав