X 
Cutremure stiri: 501

Mocanu dezvăluie detalii despre dosarul penal pe numele unui deputat (VIDEO)

10 dec. 2013,, 14:31   Politică
8490 5
Foto: noi.md
Liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, vine cu noi dezvăluiri despre schema frauduloasă în care mai mulți agenți economici din Republica Moldova sînt deposedați de bani prin intermediul unui deputat PLDM. În cadrul unei conferințe de presă Mocanu a spus că în spetele acestor acțiuni stă deputatul liberal-democrat Simion Furdui, pe numele căruia în anul 2011 ar fi fost deschis un dosar penal de CNA, la comanda prim-vicepreședintelui PDM, Vlad Plahotniuc. Dosarul a fost intentat anume pe marginea escrocheriilor comise în raport cu agenții economici, transmite NOI.md.

„În 2011, pe numele lui Furdui a fost deschis un dosar penal, pentru că atunci Plahotniuc lupta cu Filat. Era după data de 24 iunie, după ce Filat l-a atacat pe Plahotniuc și l-a numit „capul mafiei”. La acel dosar s-au acumulat probe și au fost anexate trei înregistrări audio în care Filat îi dă indicații lui Furdui să estorcheze bani de la mai mulți agenți economici. Acest dosar, sub numărul 2011-978098, a fost închis, iar acum materialele servesc drept șantaj pentru agenții economici”, a spus Mocanu.

Liderul Mișcării Antimafie mai spune că numai pînă la summitul de la Vilnius au fost estorcați pînă la un milion de euro.

„Banii cheltuiți pentru congresul PLDM, circa 300 de mii de euro, reprezintă a treia parte din suma estorcată”, a precizat liderul Mișcării Antimafie.

În cadrul aceleiași conferințe de presă Sergiu Mocanu a venit cu acuzații și la adresa lui Vlad Plahotniuc. Democratul a fost învinuit că o companie pentru producerea numerelor de înmatriculare, pe care o deține, a cîștigat, prin intermediul ministrului Tehnologiei și Informației, Pavel Filip, o licitație organizată ilegal.

„Licitația a avut loc doar trei zile lucrătoare, pentru ca să se anunțe că aceasta a fost cîștigată de o firmă din Polonia, care îi aparține lui Vlad Plahotniuc. Compania va produce numere de înmatriculare pentru mașini și căruțe. De azi Plahotniuc va lua bani nu doar de la șoferii de mașini, dar și de la căruțași”, a spus Mocanu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав