X 
Cutremure stiri: 502

Renault-Nissan vrea să extindă parteneriatul cu Daimler

10 dec. 2013,, 17:00   Ştiri Auto
2183 0

Foto: Renault-Nissan

Alianţa Renault-Nissan speră să ajungă în primul trimestru al anului următor la un acord cu grupul auto german Daimler pentru a extinde parteneriatul dintre cei trei constructori, conform unor surse din apropierea discuţiilor.
Potrivit Financial Times, acordul ar permite Daimler să construiască automobile marca Mercedes-Benz la uzina Renault-Nissan de la Aguascalientes (Mexic), să crească utilizarea de motoare produse de Renault la modele de lux Mercedes şi, de asemenea, să întărească cooperarea pentru viitoarele modele Infiniti, marca de lux a Nissan, transmite Agerpres.

Sursele citate de FT susţin că părţile au căzut de acord asupra beneficiilor unei relaţii mai strânse, însă, deocamdată, detaliile şi calendarul nu au fost încă finalizate.

Susţinătorii acordului menţionează lipsa de experienţă a Daimler în domeniul motoarelor mici şi mai puţin poluante, un atu al Renault. De asemenea, Nissan vrea să beneficieze de sprijinul Mercedes pentru dezvoltarea de noi modele de lux Infiniti.

Renault are trei uzine în America Latină - în Argentina, Brazilia şi Columbia -, pe lângă cele şase uzine din Franţa.

Alianţa Renault Nissan şi Daimler au un parteneriat strategic semnat în 2010.

Recent, Alianţa Renault-Nissan şi Mitsubishi Motors au anunţat că vor explora câteva noi proiecte de produse comune, tehnologii şi capacităţi de producţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав