X 
Cutremure stiri: 502

Consilierii comunişti consideră că pe consilierii din partea coaliţiei de guvernare nu-i interesează problemele chişinăuienilor

11 dec. 2013,, 10:00   Societate
3231 0
Foto: noi.md
„Evitarea de către consilierii municipali din partea coaliţiei de guvernare de a îndeplini cele planificate pentru şedinţa Consiliului Municipal Chișinău de marţi, demonstrează că aceştia nu sînt interesaţi de problemele chişinăuienilor”, consideră consilierii comunişti.

În comunicatul fracţiunii, citat de agenţia „Infotag”, se menţionează că în sala de şedinţe, la ora stabilită erau prezenţi doar 23 de consilieri comunişti şi doar acolo au aflat că cei din partea PLDM şi PL au decis dimineață să anuleze şedinţa, contrar regulamentului.

„Regulamentul nu prevede anularea şedinţei de către primarul Chişinăului sau secretarul Consiliului. O astfel de decizie poate fi luată doar în cadrul şedinţei, din cauza lipsei cvorumului”, a reamintit preşedintele fracţiunii PCRM, Boris Golovin.

Potrivit lui, fracţiunea comuniştilor a întreprins un şir de măsuri pentru a crea o atmosferă de cooperare, în interesul orăşenilor, însă s-a ciocnit de lipsa de înţelegere din partea colegilor din Coaliţia de Guvernare Pro-Europeană.

Golovin a atras atenţia asupra faptului că în ajun a avut loc şedinţa liderilor de fracţiuni, la care însă comuniştii nu au fost invitaţi. În legătură cu aceasta, consilierul a presupus că în cadrul şedinţei s-a ajuns la nişte acorduri secrete între PL şi PLDM.

Consilierii din partea coaliţiei de guvernare nu pentru prima dată împiedică desfăşurarea şedinţei Consiliului Municipal, în cadrul căreia urmează să fie examinat subiectul reorganizării complexului termoenergetic al capitalei. Pentru acest proiect, Banca Mondială este pregătită să ofere circa $120 milioane, dacă acesta va fi aprobat de autorităţile municipale. Însă acestea nu se grăbesc să ia o decizie, cu toate că termenul limită este data de 15 decembrie, considerînd că cele 2,25% de acţiuni ale noii întreprinderi, propuse municipalităţii, sînt prea puţine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав