X 
Cutremure stiri: 505

Bloomberg: oligarhii ucraineni îi întorc spatele lui Ianukovici

13 dec. 2013,, 11:42   Externe
5140 2
Foto: vybor.md
Oligarhii ucraineni întorc spatele guvernului din cauza deciziei sale de a nu semna Acordul de asociere cu UE.

"Ziarul detinut de miliardarul Victor Pinciuk a pus la dispoziția reporterilor un birou temporar pentru a reflecta protestele împotriva președintelui Viktor Ianukovici. Piotr Poroșenko, proprietarul concernului Roshen, cel mai mare producător de ciocolată din Ucraina, a susținut protestatarii în discursul său rostit în Piața Independenței. Postul de televiziune "Inter" al oligarhului Dmitri Firtaș a arătat imagini care au infirmat declarațiile autorităților despre provocările din partea protestatarilor, care au provocat sute de victime", - spune publicația.

Publicația notează că oligarhii care anterior l-au sprijinit pe Ianukovici, acum din cauza deciziei sale pierd piețele occidentale profitabile. Integrarea cu Rusia îi va confrunta pe oamenii de afaceri ucraineni cu rivali puternici din Rusia, cu trecere la Kremlin.

"Ianukovici este la putere, pentru că așa au vrut oligarhii. Dacă îl părăsesc, Ianukovici e terminat", - a declarat directorul biroului din Bruxelles al Carnegie Endowment, Jean Tesho. " Dacă oligarhii îi întorc spatele lui Ianukovici, este pentru că ei au calculat că modelului lor de afaceri i se potrivește mai mult UE, decît Rusia", - a adăugat el.

"Pentru cei care au acumulat active de miliarde de dolari este o chestiune de siguranță personală", - a spus, la rîndul său expertul Heritage Foundation, Ariel Cohen, care este de părere că normele UE prevăd un mediu de afaceri mai previzibil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав