Cutremure stiri: 501

Atenție părinți! Vacanța de iarnă este primejdioasă pentru copii

14 dec. 2013,, 17:45   Societate
8683 0
Foto: acasa.ro
Vacanţa de iarnă este periculoasă pentru copii. Inspectoratul General de Poliție informează că deplasările în zone de agrement, mediul rural sau circulaţia intensă pe drumurile publice pot genera o creştere a numărului de victime printre de minori, transmite NOI.md.

În perioada sărbătorilor de iarnă, oamenii legii recomandă copiilor să nu meargă la joacă la bazinele acvatice, lacuri sau rîuri, să cerceteze pîrtia pentru săniuș ca această să fie lipsită de obstacole precum copaci, stîlpi și garduri, să nu supraîncarce sania, să dispună de echipament de protecție, să poarte mănuși, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă în condiții de vizibilitate redusă, să nu circule pe sub acoperișul caselor de locuit, să nu se joace în stradă, să circule doar pe trotuar și altele.

În ce-i priveşte pe părinți, polițiștii le recomandă acestora să-şi înveţe copii cum să reacţioneze în situaţiile cînd se rătăcesc, să se asigure că copii cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon şi adresa. Apoi, împodobirea bradului, lumînările decorative, jucăriile care nu corespund vîrstei copilului pot pune sănătatea copilului în pericol.

De asemenea, copiilor le este interzis să se îndepărteze de casă, să intre în discuţii cu persoane străine, să folosească drept sănii pungi de plastic sau alte obiecte casnice. Dacă copii însoțesc părinții la cumpărături, trebuie luate toate măsurile de precauţie ca aceștia să nu să se rătăcească.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав