Cutremure stiri: 507

Expert : Declarația lui Ahmetov dovedește posibilitatea aplicării forței în Ucraina

15 dec. 2013,, 10:11   Externe
6512 11
Foto: livejournal.com
Declarațiile oligarhilor ucraineni Rinat Ahmetov, Viktor Pinciuk și Dmitri Firtaș indică faptul că interesele "cooperativei oligarhice" nu coincid cu interesele președintelui în exercițiu, a declarat pentru "Hvylya" analistul politic Iuri Romanenko.

"Cooperativa oligarhică și-a dat seama că politica lui Viktor Ianukovici amenință printr-un fiasco total toate eforturile lor de-a lungul ultimilor 15 ani. Deaceea ei încearcă să se distanțeze de politica lui pentru a minimiza propriile riscuri în caz de înrăutățire a situației din Ucraina", - afirmă el.

În opinia sa, acest lucru înseamnă că:
a) Ei știu că opțiunea de forță va fi aplicată
b) Că Ianukovici va recurge la ea în ciuda tuturor amenințărilor Occidentului.

Din acest punct de vedere, "mesajul-cheie în relatarea mass-media cu privire la întîlnirea dintre adjunctul secretarului de stat, Victoria Nuland și Rinat Ahmetov, este că Ianukovici nu a vrut să se întîlnească luni cu influentul oligarh ucrainean".

"Despre faptul că el efectiv nu comunică cu cooperativa oligarhică, relatează și alte surse. Aceasta înseamnă că președintele nu are încredere în nimeni și s-a concentrat pe apărarea propriilor poziții, ceea ce crește în mod dramatic șansele "partidei de război", - spune el.

"Deaceea, se pare că în următoarele trei zile, începînd cu seara asta, situația în Ucraina se va înrăutăți", - a concluzionat Iuri Romanenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав