X 
Cutremure stiri: 505

Anchetă de serviciu la Primăria Chișinău: Funcționarii din cadrul unei subdiviziuni încearcă să fure statul

16 dec. 2013,, 12:05   Societate
7046 1
Foto: noi.md
O subdiviziune a Direcției educație, tineret și sport solicită alocații exagerate pentru procurarea de nisip și lopeți. Direcția finanțe a anunțat astăzi în cadrul ședinței serviciilor municipale că 70 de mii de lei se intenționează a fi cheltuiți pentru lopeți și 30 de mii pentru nisip, în condițiile în care în subordinea acesteia sînt doar 34 de instituții, transmite NOI.md.

Șefa Direcției finanțe, Veronica Herța, a subliniat că în nota informativă se menționează că vor fi procurate lopeți de metal și de plastic de la 125 la 135 de lei unitatea și nisip cu 640 de lei tona, cînd de fapt o lopată costă 60 de lei și o tonă de nisip – între 130 și 150 de lei.

„Chiar dacă ar procura la prețul indicat, aceste lopeți ar ieși cîte 10 lopeți de instituție. În cazul nisipului, la preț normal ar fi 200 de tone de nisip. Executorul de buget ne-a anunțat ulterior că vor fi procurate doar 20 de tone de nisip, iar în sumă de 17 mii de lei să facă lucrări de avariere la sistemul de încălzire a Direcției. Termocomul spune însă că nu există nicio avarie”, a precizat șefa de la Finanțe.

Veronica Herța a propus să fie făcută o anchetă de serviciu. La rîndul său, primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a solicitat ca ancheta să fie finalizată pînă la finele săptămînii, iar persoanele vinovate să fie sancționate și chiar eliberate din funcție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав