Cutremure stiri: 501

Proteste violente la București (VIDEO)

16 dec. 2013,, 15:45   Externe
4424 5
Foto: gds.ro
Aproape 2.000 de oameni au protestat în Bucureşti împotriva USL, a „puşlamalelor“ din parlament şi a modificărilor Codului Penal, şi au reuşit „să spargă“ rîndurile de jandarmi pentru a ajunge în faţa clădirii guvernului. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii care au cerut demisia lui Victor Ponta.

Mitingul a fost iniţiat pe contul de Facebook Uniţi Salvăm, care a coordonat manifestaţiile anti-Roşia Montană, iar oamenii au început să se adune în Piaţa Universităţii în jurul orei 16.00.

Aproximativ o mie de oameni se strînseseră pînă la ora 18.00. Ei au blocat traficul, ceea ce a dus la confruntări cu jandarmi. Unii protestari au acuzat clasa politică, alţii şi-au îndreptat protestul împotriva puterii USL, acuzată că a încălcat legea prin modificările Codului Penal.

Potrivit serviciului de preasă al Jandarmeriei, polițiștii au acționat în limita legii și și-au îndeplinit datoria profesională.
Amintim că, anterior, Parlamentul României a aproibat modificările la Codul penal, potrivit cărora președintele și deputații Legislativului nu sînt funcționari publici și sînt eliberați de răspundere penală pentru acte de corupție și cumetrism.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав