X 
Cutremure stiri: 505

Primăria Chișinău acuzată de corupție fără precedent (VIDEO)

17 dec. 2013,, 13:03   Societate
4477 4
Foto: noi.md
Socialiștii acuză Primăria Chișinău și Curtea de Apel de complicitate în cazul unor acte de corupție, ultimul dintre care vizează construcția unui bloc administrativ nou pentru Curtea de Apel Chișinău pe strada Teilor nr. 4 din capitală, transmite NOI.md.

Juristul PSRM, Vasile Bolea, susține că lucrările de construcție a blocului au demarat cu mari ilegalități. „Beneficiarul a intrat în posesia avizului sanitar, arheologic și cel emis de către pompieri mult mai tîrziu. Nu s-au purtat consultații cu populația cînd Inspectoratul Ecologic de Stat a solicitat beneficiarului să facă acest lucru. Mai mult clădirea depășește liniile roșii luînd jumătate de metru de teren aflat în proprietate publică”, a precizat Vasile Bolea.

În context, socialistul Ion Ceban a declarat că primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a făcut promisiuni în gol. „Vineri primarul a spus că lucrările de construcție vor fi sistate, dar n-au făcut-o. Nici comisia de conciliere, care trebuia să discute cu populația, nu s-a întrunit. E clar că la Primăria Chișinău este corupție fără precedent, iar justiția nu funcționează”, a menționat Ion Ceban.

PSRM a elaborat o cerere de chemare în judecată din numele locuitorilor din strada Teilor cu privire la anularea autorizației de construcție și certificatului de urbanism privind înălțarea clădirii CAC. În cazul în care Judecătoria Centru nu le va da oamenilor dreptate, atunci PSRM va face o adresare către CEDO.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав