Cutremure stiri: 501

În spatele protestelor împotriva construirii noilor obiective la Chișinău se află businessul criminal ‒ declarație (VIDEO)

18 dec. 2013,, 13:20   Societate
2798 0
Foto: noi.md
Protestele și încercările de a împiedica construirea la Chișinău a noilor clădiri sînt legate de dorința unei anumite categorii de oameni să cîştige bani în urma acestor conflicte, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Congresului Comunităților Ruse din Moldova, Valeri Klimenko.

"Din zece protestele similare ‒ nouă au caracter criminal. Aceasta este o nouă formă de presiune asupra constructorilor, în scopul de a-i forța să plătească organizatorilor acestor acțiuni, sub masca dragostei manifestate faţă de oraș", ‒ a declarat el.

Klimenko a făcut referire la propria lui experiență, în special, la cea legată de construcţia unei clădiri din strada Calea Ieşilor, construcția căreia a fost suspendată din cauza presiunilor exercitate de către activiști. În prezent, cazul este în instanța de judecată.

"Sub presiunile protestatarilor și a mass-mediei primarul Chișinăului, de obicei, ia decizia de suspendare a construcției, forțîndu-i pe constructori să negocieze cu protestatarii. La ordinul primarului, organizam întruniri referitor la această problemă cu liderii asociaţiilor de locatari din casele apropiate și găseam acea soluție care ne mulţumea atît pe noi, cît şi pe locatarii, dar şi autoritățile orașului. Cu toate acestea, la şantierul de construcţie au reapărut activiștii și au cerut suma de un milion de lei".

"Acesta este un grup foarte bine organizat și în majoritatea cazurilor vina pentru ceea ce se întîmplă, cade pe umerii primarului, care le ţine isonul, încurajînd acest tip de acțiuni şi astfel, promovînd în mod conștient sau inconștient crearea și prosperarea businessului din umbră la Chișinău".

Klimenko a apelat la organele de drept, solicitîndu-le "să fie identificaţi acei care creează conflicte în mod artificial și tulbură ordinea publică în scopul extorcărilor".



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав