Cutremure stiri: 505

Țîrdea: Intenția de a-l declara pe Chiroacă persona non grata îi va consolida ratingul

18 dec. 2013,, 18:10   Societate
3285 0
Foto: tribuna.md
Intenţia deputaților ruși de a-l declara pe Dorin Chirtoacă, persona non grata în Rusia va contribui doar la consolidarea ratingului acestuia și la popularitatea curentelor unioniste din Moldova, consideră analistul politic Bogdan Țîrdea.

"Politicienii ruşi au reacţionat imediat la declarațiile recente ale lui Băsescu referitor la unire, dar şi la decizia CC. În Găgăuzia și Transnistria a început imediat mișсarea. Iar astfel de declarații ale deputaților ruși nu fac decît să fortifice ratingul lui Dorin Chirtoacă în Republica Moldova.

Chirtoacă însă în condiţiile scăderii ratingului și lipsei de atenție, împotmolit în corupție etc. se poate pomeni acum cu posibilitatea de a se pricopsi cu un suflu de aer politic nou care îi va da posibilitatea să se poziționeze ca un luptător împotriva imperialismului și a "ocupanţilor" ruşi, ca o persoană care mișcă Republica Moldova spre Europa etc.

Potrivit expertului, astfel de declarații ale deputaţilor ruşi nu sînt în beneficiul Rusiei sau al Moldovei.

"Se pare că unele cercuri politice din România și Rusia fac totul pentru a destabiliza situația din Republica Moldova și a trasa frontiera pe Nistru: Rusia luptă pentru Transnistria, România ‒ pentru malul drept".

Deputatul din partea Partidului Liberal Democrat din Rusia, Roman Hudiakov, în luarea lui de cuvînt la Duma de Stat, i s-a adresat ministrului de Externe, Serghei Lavrov, cu propunerea de a-l declara pe Dorin Chirtoacă persona non grata în Rusia. Cel mai mult deputatul este indignat de încercarea primarului capitalei Republicii Moldova de a anula sărbătorirea Zilei Victoriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав