X 
Cutremure stiri: 506

Financial Times: UE era gata să împrumute Ucrainei 20 miliarde euro

20 dec. 2013,, 10:01   Externe
3175 5
Foto: mignews.com
Vestul era pregătit să acorde Kievului cel puțin 20 de miliarde de euro, sub formă de împrumuturi, în cazul în care Ucraina ar fi semnat Acordul de asociere cu UE, potrivit unui document intern al UE văzut de reporterii Financial Times.

Acești bani ar fi fost, în linii mari, pachetul de salvare pe care Rusia l-a promis Ucrainei și ceea ce a cerut conducerea acesteia în mod public.

Oficialii UE au declarat că planul de salvare promis de ruși Ucrainei - 15 miliarde $ prin cumpărare de obligațiuni și o reduce a prețului la gaze ce valorează circa 4 miliarde dolari, au împins Kievul mai departe de Europa de Vest.

Cele 20 de miliarde de euro ar fi venit, în principal, pe filiera Fondului Monetar Internațional, deși, în condiții dificile. Cu toate acestea, Comisia Europeană, ar fi ajutat la o distribuire rapidă a fondurilor, se menționează într-o notă separată a UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав