X 
Cutremure stiri: 503

Cetăţenii ruşi din Transnistria intenționează să colecteze semnături pentru o petiție adresată lui Putin

23 dec. 2013,, 18:10   Societate
5616 6
Foto: noi.md
Camera Deputaţilor din Transnistria a susținut inițiativa locuitorilor oraşului Bender de a colecta 100.000 de semnături pentru petiția adresată președintelui rus Vladimir Putin, privind recunoașterea republicii, transmite "Novîi Reghion".

"Va trebui să ne gîndim la metodologia desfăşurării acestei proceduri. Vrem să fim auziţi de către președintele Rusiei", ‒ a declarat președintele Sovietului Obştesc Bender, Liudmila Ceaikovski.

Ceaikovski a adăugat că se preconizează că petiţia va putea fi semnată numai de către cetățenii FR, care locuiesc pe teritoriul Transnistriei.

Președintele Camerei Deputaţilor autoproclamatei RMN, Serghei Smiricinski, a subliniat că există două modalități de colectare a semnăturilor: varianta pe hîrtie sau în format electronic, cu utilizarea site-ului "Rossiiskaia obşestvennaia iniţiativa” (Российская общественная инициатива) – un Internet-portal pentru prezentarea și votarea propunerilor, făcute de către cetățenii ruși.

În Transnistria, locuiesc aproximativ 180 mii de cetățeni ai Rusiei, aproximativ 80 de mii de cetățeni ai Ucrainei, mai mult de 200 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав