Cutremure stiri: 503

Erdogan a promis să rupă mîinile adversarilor săi

25 dec. 2013,, 11:05   Externe
3154 0
Foto Фото: faithfreedom.org
Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a promis să rupă mîinile oponenţilor săi, dacă aceştia nu vor înceta calomnierea Guvernului său, relatează Hurriyet Daily News, citînd declaraţia făcut de premier la mitingul susţinătorilor Partidului Justiţiei şi Dezvoltării.

În discursul său, Erdogan i-a numit spioni şi trădători pe cei care au iniţiat arestarea unor oficiali turci şi a fiilor a doi miniştri. Potrivit prim-ministrului, operaţiunea anticorupţie a serviciilor speciale este de fapt un compot internaţional.

Analiștii cred că arestările și concedierile sînt o mărturie a luptelor politice, inclusiv în cadrul partidului de guvernămînt "Partidul Justiției și Dezvoltării" ( AK ) .

Erdogan a reacționat violent la inițierea anchetei, calificînd cazurile de luare de mită drept o "operațiune murdară" împotriva guvernului său.

În ajun la Istanbul a avut loc marșul în sprijinul luptei împotriva corupției și arestărilor funcționarilor implicați. Protestatarii au scandat sloganuri "Pretutindeni mită, corupție peste tot", care aveau consonanță cu sloganele "Peste tot Taksim, peste tot rezistență" , care răsunau în timpul protestului din Piața Taksim această vară. Poliția a încercat să disperseze mitingul cu ajutorul gazelor lacrimogene și tunurilor cu apă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав