X 
Cutremure stiri: 501

Au fost descoperite noi urme de giganți pe Pămînt

27 dec. 2013,, 11:30   Ştiinţă şi IT
8024 0
Foto: informing.ru
Au trait vreodata uriașii pe Pămînt? O descoperire incredibilă a fost făcută în Egipt și de data aceasta nu este vorba de vreo piramidă sau vreun mormînt misterios. Această relicvă ar putea demonstra însă existența oamenilor giganți.

Cercetătorul Gregor Sporri a publicat pentru prima cîteva fotografii cu un deget uriaș mumificat. Degetul are o lungime de 38 de centimetri, iar daca ar fi aparținut unui om, acesta ar fi avut aproximativ 4,8 metri înălțime.

Fotografiile au fost realizate de Sporri în timpul unor săpături arheologice în anul 1988, dar au fost făcute publice abia acum.

Din pacate, aceasta bizara relicva nu poate fi cercetata, pentru ca apartine unui egiptean, urmas al unei “dinastii” de jefuitori de morminte, ocupatie frecvent intalnita in randul populatiei sarace din Egipt.

In 1988, el a primit de la Sporri 300 de dolari, ca să-i permită sa fotografieze degetul. Sub nicio forma nu a acceptat să-l vînda, afirmînd ca este o relicvă foarte importantă pentru familia lui.

Oamenii de stiință care au văzut fotografiile au afirmat că degetul nu poate aparține unui om, dar nici nu au venit cu altă explicație.

Legenda oamenilor gigantici apare în multe scrieri sacre antice, Biblia făcînd la rîndul său referire la aceste ciudate ființe.

La rîndul său Michael Tellinger prezintă una din cele mai bune dovezi că au existat uriași pe Pămînt cu mult timp în urmă. Geologii sînt mirați de urma de picior imensă, impregnată în granitul dur, de aproximativ 4 metri lungime. Aceasta descoperire a fost facuta în Africa de Sud, in apropierea orasului Mpaluzi, aproape de granița cu Swaziland. Se estimeaza că are o vechime intre 200 de milioane si 3 miliarde de ani.

Persoana care a lăsat urma avea între 7 şi 7,5 metri înălţime. Această înălţime ar fi comparabilă cu oasele gigante care au fost descoperite în anul 1964 într-o vale din sudul Ecuadorului.

Tellinger crede că posibilitatea ca această piatră să fie erodată în mod natural este extrem de improbabilă. Cercetătorii cred că piatra a ajuns în poziţie verticală, datorită tectonicii platoului care a împins-o în sus. O asemenea piatră se crede că se formează atunci cînd magma răceşte crusta Pămîntului; forma pietrei, în jurul căreia par a fi urme de degete, sugerează faptul că un picior de gigant ar fi putut tras materialul asemenea unui noroi moale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав