X 
Cutremure stiri: 501

Autoritățile bat alarma: 70 la sută din ascensoarele blocurilor din Chișinău sînt uzate

30 dec. 2013,, 10:53   Societate
2795 0
Foto: cugetliber.ro
Circa 1300 de ascensoare din blocurile capitalei au o vechime de peste 25 de ani și trebuie modernizate. La această concluzie au ajuns reprezentanții Primăriei în urma unui raport prezentat astăzi în cadrul ședinței săptămînale.

Totodată, alte 330 de ascensoare din blocurile capitalei sînt într-o stare deplorabilă și necesită a fi înlocuite. Potrivit estimărilor funcționarilor de la Primărie, costul unui lift nou se ridică la un milion de lei, în timp ce modernizarea costă circa 200 de mii de lei.

Potrivit primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, pentru procurarea și modernizarea ascensoarelor sînt necesare investiții în valoare de circa 400 de milioane de lei, bani de care municipalitatea nu dispune. Edilul a venit și cu o serie de propuneri în acest sens.

„Ori trebuie modificate tarifele pentru întreținerea lifturilor, ori acești bani trebuie supliniți din bugetul de stat pentru a fi asigurate normele de securitate. Trebuie să facem calculele corecte, pentru ca locatarii să poată beneficia pe termen lung de această modernizare”, a precizat Chirtoacă.

În ultimii patru ani circa 1040 de ascensoare din capitală au fost reparate. Municipalitatea a anunțat că în 2014 suma alocată pentru modernizarea lifturilor va crește pînă la 10 milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав