Cutremure stiri: 506

59.674 de noi copaci pentru Republica Cehă, grație companiei ŠKODA

31 dec. 2013,, 13:26   Ştiri Auto
2998 1
Foto: skoda.md
​​A fost încheiat cu succes proiectul pentru mediu din 2013, ‘ŠKODA plantează câte un copac pentru fiecare automobil comercializat în Republica Cehă’​
​​Mladá Boleslav, decembrie 2013 – Încheierea cu succes a proiectului pentru mediu din 2013, ‘ŠKODA plantează câte un copac pentru fiecare automobil comercializat în Republica Cehă’: incluzând și ultimele zile ale acestei acțiuni din Kvasiny, Mladá Boleslav și Benátky nad Jizerou, în cel de-al șaptelea an al programului, alți 59.674 de noi arbori au fost plantați în anumite regiuni din Republica Cehă. Acest număr record este egal cu numărul de automobile ŠKODA vândute în Republica Cehă în anul 2012. De la demararea programului pentru mediu al companiei ŠKODA, adică din anul 2007, în țară au fost plantați 423.000 de copaci.
“Prin intermediul programului nostru de mediu și grație cifrelor de vânzări record pe care le-am înregistrat în 2012, anul acesta au fost plantați mai mulți copaci în Republica Cehă decât înainte. Suntem încântați că am reușit să facem țara noastră puțin mai verde,” declară Bohdan Wojnar, Membru în Consiliul de Administrație ŠKODA, responsabil pentru Resurse Umane. “Fiecare copac contribuie la restaurarea peisajelor noastre și este un simbol al succesului mărcii ŠKODA. Este deosebit de încurajator să vedem implicarea de care dau dovadă angajații noștri. Proiectul demonstrează responsabilitatea noastră față de mediul înconjurător,” a mai adăugat el.
Încă de la început, angajații au participat în mod activ la plantarea copacilor. Au ajutat la identificarea terenurilor potrivite, au propus anumite zone pentru reîmpădurire și au fost implicați în mod activ în plantarea fiecărui copac. Implicarea activă întărește relația angajaților cu locurile în care trăiesc și lucrează, iar acesta a fost unul dintre scopurile principale ale acestui program, încă de la început.
Cei 59.674 de noi copaci plantați în 2013 vin în ajutorul orașelor și comunităților din întreaga țară. Unul dintre punctele pe care ne-am concentrat sunt regiunile unde ŠKODA are fabricile. În fiecare an sunt alese noi locații pentru plantare, în colaborare cu partenerii noștri tradiționali. Anul acesta, fabricantul de automobile a colaborat cu un total de 25 de comunități și organizații non-profit. Șapte dintre acestea au luat parte pentru prima dată la program.
Programul dedicat mediului este o importantă componentă a programului vast de angajament social al fabricantului ceh pe piața de origine. Acest program de angajament social se concentrează pe aspecte sociale, de protecție a mediului, culturale și sport. Corporate Social Responsibility, adică CSR, reprezintă pentru ŠKODA mult mai mult decât o simplă expresie la modă și este implementată în practică, în mod activ și țintită către numeroase activități și proiecte: în ceea ce privește copiii și tinerii din Republica Cehă, compania susţine proiectele ‘Centrum Paraple’ și ‘Medical Clowns’, precum și Fundația Tereza Maxová. Mai mult, ŠKODA AUTO s-a dedicat siguranței traficului și susţine de mulți ani programul ‘City Roads’. Continuarea angajamentului față de persoanele cu dezabilități a fost un alt punct important al activității, aici fiind incluse și suportul oferit Comitetului Paraolimpic Ceh, precum și programul ŠKODA AUTO Handy, care îşi propune să ajute la îmbunătățirea mobilității persoanelor cu handicap.
Mai mult, ŠKODA AUTO s-a dedicat creșterii atractivității educației tehnice în școli, iar datorită propriei școli de meserii și a propriei universități, se numără printre cele mai mari instituţii de învăţământ din țară. În plus, ŠKODA își oferă suportul ca sponsor important al evenimentelor din Republica Cehă: cu parteneri precum Filarmonica Cehă, Teatrul Național din Praga și Muzeul Național de Tehnologie. Producătorul de automobile susține și evenimente culturale, cum ar fi Festivalul de Muzică Clasică Smetanova Litomyšl și Festivalul International de Film pentru Copii și Tineret de la Zlín.
Pe scurt, aceste activităţi încep de la campaniile pentru siguranța în trafic a copiilor și proiectele de infrastructură și cultură, şi merg până la cei 423.000 de copaci plantați până acum. Astfel, recent, ŠKODA AUTO a primit premiul special pentru companii ‘Cea mai bună locație pentru Afaceri’ (City for Business), ca recunoaștere a implicării ample a companiei în locațiile ŠKODA din Vrchlabí și Rychnov nad Kněžnou/Kvasiny.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав