Cutremure stiri: 502

Circa 7 mii de moldoveni au primit interdicția de a accede pe teritoriul Rusiei (VIDEO)

9 ian. 2014,, 14:07   Societate
12948 5
Foto: noi.md
Președintele Congresului Diasporei Moldovenești, Alexandru Calinin, îndeamnă muncitorii migranți din Rusia să se înregistreze la organele teritoriale ale Serviciului Federal Migraţiune și să nu încalce legislația în domeniul migrației, care prevede că cetățenii străini se pot afla pe teritoriul Federației Ruse doar în decurs de trei luni.

„De la 1 ianuarie cetățenii străini care sosesc în Rusia trebuie să indice clar scopul vizitei. Aceștia se pot afla pe teritoriul Federației Ruse doar 90 de zile. În cazul în care cetățenii străini sosesc pentru a se angaja în cîmpul muncii, ei trebuie să obțină patentă sau permis de muncă. Pentru deținătorii de patentă este mai bine să achite un impozit în mărime de 1000 de ruble (circa 30 de dolari) lunar, pentru a putea activa nestingheriți pe teritoriul Rusiei. Conaționalii noștri nu trebuie să aibă o atitudine superficială față de regimul migrațional. În cazul în care cetățenii străini nu se înregistrează în decurs de 7 zile după traversarea hotarului, în baza unui program interactiv el este introdus în lista persoanelor care în orice moment pot primi interdicție la accederea pe teritoriul rus”, atenționează Calinin.

Președintele Congresului Diasporei Moldovenești a menționat că, potrivit datelor publicate de Serviciul Rus pentru Migrație, după intrarea în vigoare a modificărilor la legislația în domeniul migrației a Rusiei, circa 7000 de cetățeni moldoveni au primit interdicție de a accede pe teritoriul rus. Totodată, lunar circa 200 de cetățeni moldoveni primesc interdicție de a intra pe teritoriul Rusiei.

Președintele Congresului Diasporei Moldovenești a precizat că, potrivit datelor Serviciului Rus pentru Migrație, neoficial, pe teritoriul Rusiei se află circa 750 de mii de cetățeni moldoveni, iar oficial – 550 de mii, dintre care la sfîrșitul lunii decembrie 288 de mii de aflau pe teritoriul rus cu încălcarea legislației administrative și migraționale. În programul interactiv aceștia sînt marcați cu ”roșu”, iar asta înseamnă că ar putea primi interdicția de accedere pe teritoriul Rusiei. Potrivit lui Calinin, 400 de moldoveni deja au fost deportați.

Alexandru Calinin a precizat că pentru moment 11 servicii ale Federației Ruse pot interzice accederea cetățenilor moldoveni pe teritoriul rus.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав