Cutremure stiri: 502

Google se aliază cu producătorii auto pentru a introduce Android pe maşini

9 ian. 2014,, 14:54   Ştiri Auto
2461 0
Google Android
Foto: google
Google şi-a unit forţele cu Audi, General Motors, Honda şi Hyundai pentru a forma un nou consorţiu, care să aducă sistemul de operare Android pe maşini. Primele vehicule echipate cu Android sunt promise la sfârşitul acestui an.Open Automotive Alliance (OAA) vrea să facă din Android o platformă comună pentru infotainmentul din maşină, concentrându-se pe o interfaţă tipică autovehiculelor şi pe aducerea bazei masive de aplicaţii Android. Printre producătorii din SUA, Germania, Japonia şi Coreea, producătorul de chip-uri NVIDIA s-a alăturat acestei alianţe.

„Extinderea platformei Android în lumea auto va permite partenerilor noştri din industrie să integreze mai uşor tehnologia mobilă în vehicule şi să ofere şoferilor o experienţă familiară, uşor de utilizat, astfel încât ei să se concentreze mai mult la drum”, a declarat Sundar Pichai, directorul Google responsabil cu Android.

Google este cea mai recentă compania ce intră în domeniul maşinilor conectate. Microsoft a fost un jucător dominant încă din primele zile, cu soluţiile Windows Embedded ce au format baza mai multor sisteme, printre care şi Ford Sync. Apple a intrat cu Siri Eyes Free în 2012 şi iniţiativa iOS în maşini, ambele soluţii destul de greu adoptate.

Pentru producătorii auto şi dezvoltatori, o platformă comună pentru infotainment va fi un pas major înainte, faţă de fragmentarea de acum, costurile mari de creare a aplicaţiilor şi zecilor de platforme.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав