X 
Cutremure stiri: 502

NVIDIA lansează procesorul Tegra K1 pentru automobile

13 ian. 2014,, 17:30   Ştiri Auto
2793 0
Foto: NVIDIA

Performanţa şi funcţiile noului procesor Tegra K1 vor pemite o implementare mai rapidă a automobilelor autonome, folosind aceiaşi tehnologie disponibilă în cele mai eficiente 10 supercomputere din lume.
NVIDIA Tegra K1, primul procesor pentru automobile care oferă capabilităţi de calcul avansate, rulează o serie de aplicaţii auto, caracteristică indisponibilă până în acest moment din cauza consumului de energie crescut.

Tegra K1 este compus dintr-un CPU quad-core şi un GPU cu 192 nuclee proiectate folosind arhitectura NVIDIA Kepler, disponibilă şi în top 10 sisteme recomandate în ultima listă emisă de Green500 a celor mai eficiente supercomputere din lume.

Tegra K1 va sta la baza sistemelor de asistenţă la volan bazate pe camere de fotografiat avansate (ADAS) - cum ar fi detectarea pietonilor, monitorizarea unghiului mort, avertizare la părăsirea bandei de plecare şi de recunoaştere a indicatoarelor rutiere – de asemenea, poate monitoriza vigilenţă şoferului prin intermediul unei camere montate pe tabloul de bord.

În plus, NVIDIA a construit procesorul Tegra K1 pentru a fi complet programabil, astfel încât să fie îmbunătăţit prin versiunea de software ”Over-the-air”, care suportă funcţionalităţi noi de îndată ce devin disponibile pe piaţa automobilelor.

Procesorul Tegra K1 vor fi disponibile furnizorilor de automobile OEM şi Tier 1 sub forma unui modul de gestionare a vehicului (VCM), un design inovator introdus în urma cu doi ani. Tegra K1 VCM oferă un sistem informatic complet pentru automobil, capabil să ruleze diverse sisteme de operare inclusiv QNX, Android, Linux sau Windows.

Puterea procesorului NVIDIA Tegra K1 pentru automobile va fi demonstrată la standul NVIDIA din cadrul Târgului Internaţional de Electronice (CES), desfăşurat în perioada 7-10 ianuarie la Centrul de Convenţii din Las Vegas.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав