Cutremure stiri: 502

FMI va îmbunătăți prognoza de creștere a economiei Marii Britanii în 2014

21 ian. 2014,, 08:30   Externe
2554 0
Foto: dailymail.co.uk
Fondul Monetar Internațional (FMI) este pe punctul de a revizui în creștere estimările privind evoluția PIB-ului Marii Britanii, care ar urma să înregistreze în 2014 un avans mai ridicat decît al oricărei economii importante, informează postul de televiziune Sky News.

La începutul acestei luni, directorul general al FMI, Christine Lagarde a declarat că Fondul Monetar Internațional intenționează să revizuiască, în sus, estimările privind creșterea economiei mondiale. În mod normal, FMI publică în luna ianuarie noile sale estimări privind evoluția economiei mondiale.

Sky News susține că FMI va anunța săptămîna aceasta un avans al economiei britanice de 2,4% în acest an, față de 1,9% prognozat anterior.

Decizia ar putea afecta reputația instituției, susține Sky News, deoarece economistul șef al FMI avertiza cu mai puțin de un an în urmă că politice economice lansate de ministrul de Finanțe, George Osborne, echivalează cu 'o joacă cu focul'.

De atunci, FMI a revizuit în creștere estimările privind evoluția PIB-ului Marii Britanii în octombrie, înainte de majorarea anticipată în această săptămînă.

Informațiile vin pe fondul creșterii optimismului privind redresarea Regatului Unit. Astfel, vînzările de retail au crescut în decembrie, înregistrînd cel mai rapid ritm din aproape un deceniu.

Săptămîna aceasta, Oficiul Național de Statistică ar urma să anunțe că în ultimul trimestru din 2013 ritmul de creștere al economiei Marii Britanii a rămas solid, la aproximativ 0,7%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав