Cutremure stiri: 505

Procurorul general a calificat violenţele de la Kiev drept o crimă împotriva statului

21 ian. 2014,, 03:34   Externe
3620 1
Foto: dozor.kharkov.ua
Parchetul General ucrainean a făcut apel, luni, la manifestanţi, să pună capăt ciocnirilor violente cu forţele de ordine, estimînd că este vorba de o «crimă împotriva statului», relatează AFP.

«Trebuie să punem capăt imediat demonstraţiilor care sînt însoţite de violenţă, incendieri şi tulburări violente, care ameninţă securitatea naţională a Ucrainei. Nu este vorba de huliganism. Este o crimă împotriva statului», a declarat într-un comunicat Procurorul General al Ucrainei, Viktor Pşonka.

«Lansez un apel la liderii opoziţiei: cereţi susţinătorilor voştri să părăsească strada Gruşevski, explicaţi-le că este inacceptabil să participe la tulburări masive», a adăugat acesta, referindu-se la strada unde s-au declanşat confruntări violente, duminică, între manifestanţi şi forţele de ordine.

În pofida apelurilor la calm ale liderilor opoziţiei, mii de manifestanţi au înfruntat din nou, luni, forţele de ordine la Kiev, după o noapte de violenţe, aminteşte agenţia franceză de presă.

Ascunşi în spatele baricadelor, unii manifestanţi au aruncat cu pietre şi cocktailuri Molotov asupra poliţiştilor, care au ripostat cu gaze lacrimogene şi grenade paralizante.

Confruntările, de o violenţă deosebită, nemaiîntîlnită de la începutul mişcării de contestare în urmă cu două luni, s-au declanşat duminică, după o manifestaţie împotriva guvernului la care au participat 200.000 de persoane, în Piaţa Independenţei din Kiev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав