Cutremure stiri: 505

Iușcenko a făcut o DECLARAȚIE DURĂ pe marginea evenimentelor de la Kiev

24 ian. 2014,, 00:34   Externe
22517 16
Foto: capital.ua
Fostul președinte al Ucrainei (2005-2010), Viktor Iușcenko, consideră că evenimentele de la Kiev vorbesc despre masacrarea activiștilor, acțiunile ilegale ale forțelor de ordine și ura deschisă a autorităților față de protestatari, a declarat serviciul de presă al partidului "Nașa Ucraina".

"Tinerii patrioți ucraineni pentru prima dată au fost atacați cu brutalitate extraordinară ... au fost uciși activiști, tineri patrioți ucraineni care și-au exprimat în mod deschis poziția... Sîntem martorii unor represalii cumplite împotriva activiștilor în baza legilor anti-democratice, care au fost condamnate de toate instituțiile internaționale, inclusiv Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului", - consideră ex-președintele.

V.Iușcenko a subliniat că violența trebuie oprită, iar autoritățile și opoziția ar trebui să înceapă imediat negocierile.

De asemenea, el crede că atenția internațională față de ceea ce se întîmplă în Ucraina nu este o imixtiune în treburile interne ale țării.

Iușcenko a subliniat că obiectivul strategic al negocierilor ar trebui să fie păstrarea păcii și liniștii în Ucraina, restaurarea democrației și căutarea soluțiilor politice pentru depășirea crizei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав