Cutremure stiri: 501

Franţa susţine eforturile de reintegrare ale Moldovei

24 ian. 2014,, 12:30   Societate
2301 0
Foto: pan.md
Poziţia Franţei de susţinere a apropierii populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului şi a eforturilor de reintegrare a Moldovei rămîne neschimbată. O declarație în acest sens a făcut ambasadorul Franţei la Chişinău, Gerard Guillonneau, în cadrul întrevederii cu vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov.

Potrivit agenţiei „Infotag”, care face cu referire la Serviciul de presă al Guvernului, la întrevedere a mai participat şefa direcţiei MAE al Franţei pentru Rusia şi Europa de Est, Isabelle Dumont.

Părţile au discutat aspectele principale ale reglementării conflictului transnistrean, inclusiv acţiunile recente ale Tiraspolului la adresa şcolilor cu predare în baza grafiei latine, amplasate în Transnistria.

Carpov a subliniat că pentru soluţionarea problemelor este necesar un dialog cu toţi participanţii şi partenerii pentru reglementarea transnistreană.

Vicepremierul le-a mulţumit interlocutorilor pentru suportul şi atenţia Franţei faţă de procesul reglementării conflictului transnistrean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав