Cutremure stiri: 501

Cinci inspectori de patrulare, pe banca acuzaților

29 ian. 2014,, 09:48   Societate
2747 0
Foto: jurnal.md
Cinci angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare urmează să compară în instanța de judecată, în dosarul corupției de la Vama Leușeni. Asta după ce un grup de 24 de vameşi de la postul vamal Leuşeni au fost deferiți justiției anterior, în același caz.

Amintim că, pe 22 octombrie 2013, în cadrul unei anchete comune, Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie în parteneriat cu Direcţia Naţională Anticorupţie din România au desfăşurat descinderi la postul vamal Leuşeni – Albiţa, în rezultat fiind reţinute 42 de persoane. Printre bănuiţi figurau: 24 de vameşi, 13 poliţişti de frontieră, 4 angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare şi un reprezentant al Inspectoratului de Poliţie din Hînceşti. Potrivit procurorilor, vameşii acceptau, primeau sau extorcau sume între 100 şi 350 euro de la transportatorii de mărfuri din statele Uniunii Europene în Republica Moldova, pentru a le facilita procedurile vamale.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, învinuiţii riscă pînă la 10 ani de detenţie cu aplicarea unei amenzi în mărime de pînă la 60 000 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав