X 
Cutremure stiri: 505

Chirtoacă nu știe ce să facă cu zăpada

30 ian. 2014,, 13:35   Societate
5097 6
Foto: news889.com
„Da, deocamdată noi nu curățim zăpada de pe străzile Chișinăului. Ne gîndim, decidem unde putem să o transportăm”, a explicat pentru NOI.md viceprimarul capitalei Vladimir Coteț de ce nu se evacuează zăpada.

Potrivit funcționarului, problema evacuării zăpezii în afara orașului este una mai veche, însă o decizie pe termen lung încă nu a fost identificată. „Problema este că nu putem evacua zăpada în cîmp, deoarece conține material antiderapant (de la începutul ninsorilor au fost folosite peste 4 mii de metri cubi). Din aceeași cauză, nu putem depozita zăpada din oraș lîngă rîuri și lacuri. Cel mai probabil, iarăși vom găsi vreo carieră lîngă Chișinău”, a spus Coteț.

„Soluții există în orice situații. În Germania, de exemplu, zăpada din orașe este evacuată pe terenuri special amenajate de lîngă stațiile de epurare, unde, cu ajutorul unor dispozitive de încălzire, este topită.

Problema e una – lipsa banilor”, a menționat viceprimarul.

Șeful Întreprinderii Municipale „Exdrupo”, Efim Cheptănari, s-a plîns de altă problemă. Lucrările de deszăpezire sînt îngreunate de automobilele parcate de-a lungul drumurilor, or, autospecialele încep lucrările la orice oră, imediat cum începe să ningă. Cea mai complicată e situația din preajma stațiilor de așteptare a transportului public. Noaptea taximetriștii preferă să aștepte clienții anume în aceste locuri și rareori acceptă să elibereze locul pentru tehnica de deszăpezire.

„Deseori se ajunge la încăierări, nemaivorbind de insultele la adresa angajaților noștri. Consider că în perioada ninsorilor ar trebui să se implice și poliția rutieră în rezolvarea acestei probleme”, a menționat Cheptănari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав