X 
Cutremure stiri: 501

Avocați: Procurorii moldoveni fabrică masiv dosare penale (VIDEO)

30 ian. 2014,, 16:22   Societate
6140 4
Foto: noi.md
Procurorii împreună cu ofițerii de urmărire penală din Republica Moldova fabrică masiv dosare penale. Acesta este mesajul declaraţiei făcute astăzi de membrii Asociației Victimelor Justiției într-o conferința de presă.

Potrivit avocaților, pentru a realiza acest plan „secret”, procurorii încalcă masiv drepturile suspecților și inculpaților de a fi apăraţi. Persoanele implicate în investigarea cazurilor penale, nu știu sau nu doresc să cunoască legile, inclusiv Constituția Republicii Moldova. Potrivit membrilor Asociației, în închisorile din Republica Moldova stau închiși pe nedrept o mulțime de cetățeni străini, care au fost reţinuţi la comandă în scopul de a-i priva de proprietăţi sau a-i obliga să plătească sume mari de bani pentru a fi eliberaţi din arest preventiv.

„Nimeni din țara noastră nu este dispus să investigheze activitatea procurorilor și judecătorilor, cel puțin din ultimii cinci ani. Începînd cu anul 2010, anual erau intentate circa 33.000 de cauze penale și doar 8 sau 9 mii au ajuns în instanța de judecată. Celelalte 25.000 de cazuri rămîn la discreţia procurorilor, iar aceştia fac ce vor cu ele. Din posturile pe care le ocupă şi-au creat o afacere foarte profitabilă, de pe urma căreia cîştigă anual cîte 40-50 de euro din mită”, a declarat membrul asociaţiei, avocatul Ilie Rotaru.

Potrivit avocaților organizației, scopul demersurilor adresate autorităților din Republica Moldova și structurilor europene, cu cerinţa de a lua măsurile necesare pentru a opri fărădelegile comise de către judecători și procurori, rămîn fără răspuns.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав